Wehlers &
Bæredygtighed

Sådan fungerer det

Bæredygtighed

I samtalen om bæredygtighed og cirkulære principper er det svært at komme udenom Wehlers “ECO-System”. Et system, der bygger på at hjælpe alle vores interessenter med fokus på bæredygtighed. Fra designere, producenter, logistik og selvfølgelig vores kunder.

Vi hos Wehlers tror på de cirkulære principper. Vi er overbeviste om, at et godt design og ansvarlighed i udvalg af bæredygtige materialer er starten på en bæredygtig indretning. Wehlers arbejder ansvarsbevidst med at udnytte alle materialer, der er brugt i produktionen.

Wehlers møbelkollektion er designet med henblik på at kunne genanvendes i fremtiden. Altså, - ‘Design with the end in mind’. Således giver Wehlers møbler et reduceret ressourceforbrug, mindre CO2 udslip og rydder op i havet - For altid.

Vores tilgang:

Respect. Respekter vores fælles ECO-system.

Repair. Fix, hvad der er gået i stykker.

Re-use. Genbrug møbler.

Re-Cycle. Genanvend materialer til nye møbler, efter brug.

Remember. Husk det nu, så løser vi det - sammen.

Wehlers møbler fremstår som nye møbler. Alle møbler indeholder så mange genanvendte materialer som muligt. Når vi finder materialer til vores møbler, gør vi det altid med henblik på genanvendte og lokale materialer.

Eksempel på vores arbejde med havplastik

Hvert år ender omkring 8-10 millioner tons plastaffald i havet. Det er estimeret, at 46% af dette kommer fra en enkelt kilde, fiskenet. Forureningen af verdens have er et stort problem, som ikke bare skader livet i havet, men som også bidrager negativt til klimakrisen. Hos Wehlers er vi overbeviste om, at havaffald er bedre brugt som aktiv ressource, og derfor har vi eksempelvis lavet en stol. En stol der gavner havet ved at genbruge den plastik som vi kan hive op.

I arbejdet med vores R.U.M. stol bruger vi fiskenet som er hentet op fra havet og/ eller afleveret til genanvendelse. Hos vores partner Plastix i Lemvig bliver nettene renset, vasket, makuleret og smeltet om til plastindustriens små plastpiller. Det er disse plastpiller vores partner Letbæk bruger til at formstøbe sæde og ryg til vores R.U.M. stol. 

Cirkulært liv

Tidens “køb og smid væk”- kultur, bygger udelukkende på store mængder af billige og lettilgængelige materialer, som bruger meget energi at producere, og det er en model der har nået sin maksimale fysiske begrænsning. Vi forbruger flere ressourcer end Jorden stiller til rådighed, i udgangen af juli - Hvert år! Cirkulær økonomi og Wehlers løser den udfordring. Plast i havet har nået et omfang, på mange millioner tons, der dumpes årligt. Den udfordring løser Wehlers også ved salg af møbler og ECO-system, der sikrer, at plasten ikke ender i havet igen.

Wehlers vil ikke gå på kompromis med vores ECO-system, der gør det muligt at reparere, genbruge, genanvende og give nyt liv til de møbler, der har brug for det.

Udover at producere møbler af materialer som kan genanvendes og repareres, samarbejder Wehlers også med KEEPR om at sætte vores brugte og frasorterede designermøbler i cirkulation. Sammen med KEEPR giver vi bl.a. nyt liv til udlejede stole fra events, udstillingsmodeller fra showrooms og messer, eller returvarer.

Se vores udvalg af brugte og frasorterede møbler hos KEEPR her: www.keeprcollective.com

Samarbejder

I mange år har den lineære økonomi været den primære måde at producere nye produkter. Denne køb-og-smid-væk tilgang betyder helt konkret, at råmaterialet købes, omformes til de produkter vi kender, og så til sidst bliver tingene bare smidt ud som affald, hvilket ikke bidrager positivt til planetens økosystem.

Wehlers udfordrer måden, hvorpå industrien altid har fungeret, ved at gøre noget der er anderledes. Vores tilgang er derfor et cirkulært ECO-system, hvor materialerne altid genanvendes og aldrig forlader vores lukkede ECO-system. Affald findes ikke.

I den cirkulære økonomi sørger vi for, at de råmaterialer vi bruger, skaber værdi for alle. Hvilket er meget mere end bare genbrug. Det betyder, at vi har ændret måden hvorpå værdi skabes og opretholdes, og på måden hvorpå produkter er designet mere bæredygtigt, ved at implementere en cirkulær forretningsmodel. Ved vores grønne ruter sikrer vi, at Wehlers møbler kan blive hentet og genbrugt eller repareret, for igen at være sikre på, at møblerne ikke ender som affald eller tilbage i havet.

På denne måde kan de genbrugte materialer blive brugt til nye stole og derfor fortsætte sit liv i en ny form, igen og igen.

iconic awards 2021 innovative interior best of best wehlers bæredygtige møbler
iconic awards 2020 innovative material havplastik og genbrugs stål
green product award winner 2020